Home | Over de award | Vakjury | Contact | Voorgaande edities

Gymeyes winnaar BodyLIFE Innovatie Award 2018

Op zondagavond 3 juni 2018 ontving Gymeyes in een volgepakt award show theater in Evenementhal Gorinchem uit handen van juryvoorzitters Debbie Koekkoek en Renata Jarz de bodyLIFE Innovatie Award 2018. Hiermee volgt Gymeyes, TRIBE Team Training op als het meest vernieuwende product in de fitnessbranche van afgelopen jaar.  De tweede plaats was voor SUPP24 en de top 3 werd gecompleteerd door de S-Force Performance Trainer van Matrix Fitness. 

De uitreiking van de bodyLIFE Innovatie Award was onderdeel van de Dutch Fitness Awards, waarbij tevens de winnaars van de Fitnessclub van het Jaar en Personal Trainer van het Jaar zijn verkozen. Voorafgaand aan de award show kon iedereen op de foto met Katja Schuurman. Zij maakte tijdens de Award Show ook de landelijke publiekswinnaar bij de Fitnessclubs bekend. Miss Nederland Nicky Opheij en de missen die in de race zijn om haar op te volgen reikten awards uit op het podium. Ook waren zij bij de afterparty op de dansvloer te vinden.

Zangeres Maan gaf tijdens de Award Show een weergaloos optreden. En Valerio Zeno trad bij de afterparty op als DJ Phalerieau, samen met MC Aleinde Lon. De avond werd gepresenteerd door Kim Kötter. 

Bekijk hieronder een video impressie en het verslag van de award uitreiking van 2018
Wat is het meest vernieuwende product, programma of concept in de fitnessbranche van 2018?
Deze vraag staat centraal bij de BodyLIFE Innovatie Award. Zowel het publiek als de vijfkoppige vakjury heeft zich afgelopen maand over tien veelbelovende fitnessinnovaties gebogen. Met Gymeyes is er een méér dan terechte winnaar uitgekomen! Na drie succesvolle uitreikingen, zijn er voor de 2018 editie weer interessante concepten en producten gepitcht. Tien innovaties die allemaal de award verdienen. Want de BodyLIFE Innovatie Award is een aanmoedigingsprijs voor het beste product of concept dat het afgelopen jaar op de Nederlandse en/of Vlaamse markt is geïntroduceerd. 

Tien kanshebbers
Het publiek en de vakjury bepalen samen de winnaar. Het publiek heeft uitgebreid via de website gestemd en daarmee samen met de vakjury de winnaar bepaald. De stem van het publiek telt 25 procent mee en die van de vakjury voor 75 procent. De tien kanshebbers hebben zich na de publieksronde met een vijfminuten pitch gepresenteerd aan de vakjury. De tien genomineerden zijn:

1. Gymeyes
2. SUPP24
3. S-Force Performance Trainer
4. eGym Metabolic fit
5. Les Mills BARRE
6. SensoPro Trainer
7. Aqua’Tacoyo
8. HALO Fitness Cloud
9. JustfitPro
10. FitParck

Het juryrapport
De vakjury kwam unaniem tot de winnaar: Gymeyes. Deze Amsterdamse start-up wordt door de jonge ambitieuze ondernemer Mitchell Warmerdam tot een waar succes gemaakt. Binnen een jaar weten ze met hun innovatieve concept van video-analyse Nederland, Europa en de rest van de wereld te veroveren.

De vakjury waardeert het zeer dat deze start-up met een zelf ontwikkeld systeem in raptempo de fitnessmarkt bestormt en direct toegevoegde waarde biedt voor de sporter en de fitnessondernemer. Het is het eerste systeem waarmee sporters met één druk op de knop hun oefening vanuit verschillende hoeken kunnen filmen en analyseren. Met de overkoepelende app kun je direct feedback aan je trainer vragen. Hierdoor is het ideaal om de vooruitgang van de leden te volgen en ze zo extra te motiveren.

Het innovatieve karakter zag de vakjury ook terug in nummer twee Supp24 en bij nummer drie, de S-force performance trainer van Matrix. SUPP24 is een veel belovende innovatie op het gebied van sportvoeding. Waarbij het vooral draait om gemak. Ze bieden een interessante heren- en dameslijn aan, en centra zonder horecagelegenheid kunnen een vending machine plaatsen. Bij de S-Force vindt de jury vooral de unieke trainingscombinatie van sprint, kracht en snelheid op één toestel interessant. Hiermee spelen ze actief in de trend van HIIT-training.

De top drie uitgelicht 
Gymeyes is het eerste systeem waarmee sporters hun oefeningen met één druk op de knop vanuit verschillende hoeken kunnen filmen en analyseren. Ze installeren meerdere actiecamera’s en een iPad in de beste sportscholen, zodat mensen beter kunnen bewegen en trainers kunnen monitoren of de leden vooruitgang boeken.

SUPP24 introduceert de grootste innovatie op het gebied van sportvoeding. Geen gedoe meer met poeders, grote potten of stinkende shakebekers, maar handige 60ml shots met een perfect uitgebalanceerde dosering, eenvoudig in gebruik en effectief in resultaat. Onze producten bieden alles wat je nodig hebt en dat met maar één slok. 

S-Force Performance Trainer van Matrix Fitness is hét toestel voor een zeer intensieve work-out tothe max. De S-Force combineert een uniek ontworpen cyclische sprintbeweging, door het aannemen van twee actieve posities om te trainen en een magnetische weerstand om snelheid en kracht op te bouwen. Hierdoor biedt de S-Force de sporter een volledige work-out. Het toestel is de nieuwe, ultieme HIIT-uitdaging maar kan ook worden ingezet om specifieke snelheids- en krachtdoelen te realiseren. 

Samenstelling Jury
De vakjury van de BodyLIFE innovatie Award editie 2018 bestond uit vijf toppers uit de fitnessbranche. Namelijk: 

  • Debbie Koekkoek: productmanager Sport bij SportCity&FitForFree
  • Renata Jarz: directrice van House of Workouts en Active Ladies
  • John van Heel: EFAA, Nieuwe Gezondheid, Nirvana Fitness en Life Style Vitae in Weert
  • Jaap Bijsterbosch: ViPR Benelux, TRIBE Team Training en eigenaar van Leef & Beweeg Personal Training & Vitaliteitsstudio
  • Thomas Verheij: Formupgrade, Xfittt, NextGym en bestuurslid NL-Actief
     
Foto impressie uitreiking bodyLIFE Innovatie Award en dutch Fitness Awards

Voor alle foto's van de avond klik hier 

Fotografie: Erik Peek Fotografie