Home | Over de award | Vakjury | Contact | Voorgaande edities

body•LIFE: Innovatie Award 2019BODY BIKE SMART+ OceanIX: een wereldprimeur in de strijd tegen plasticvervuiling
Als reactie op de wereldwijde crisis van plasticvervuiling in de oceanen, lanceerde BODY BIKE® de eerste indoor cycling bike gemaakt van gerecycled plastic van commerciële visnetten. De OceanIX komt bewust in een onderscheidende kleur: oceaanblauw. Het gerecyclede plastic dat in de fiets wordt gebruikt is afkomstig van de Deense onderneming Plastix, die oude plastic visnetten koopt van commerciële vissersvloten in Alaska, Schotland, Scandinavië en IJsland. Dit voorkomt dat de visnetten worden weggegooid in de oceaan, verband of begraven op stortplaatsen. 

Uffe A. Oleson (CEO van BODY BIKE):“OceanIX is een bike waar we ongelooflijk trots op zijn! Het is niet zomaar een fitnessapparaat; het is een deel van een oplossing. Het is iets dat we doen, omdat we vinden dat het goed is om te doen en het is iets waarvan we geloven dat het iedereen zal aanspreken die hun steentje wil bijdragen voor de wereld.”

De nieuwe BODY BIKE® SMART+ OceanIX heeft alle functionaliteiten die je van het SMART+ model mag verwachten, inclusief de ANT+ en BLE-integratie waarmee prestatiegegevens kunnen worden verstuurd naar een app op het apparaat (smartphone) van de gebruiker. Deze prestaties kunnen gedeeld worden in een persoonlijk Strava-account. Je kunt zelfs je smartphone of tablet opladen met de power (stroom) die tijdens het fietsen wordt gegenereerd.

Uffe A. Oleson (CEO van BODY BIKE): “Het is bovendien het eerste commerciële fitnessapparaat ter wereld waarin dit gerecyclede materiaal gebruikt wordt!” Hoewel een commercieel product is, willen we hiermee ook laten zien hoe je maatschappelijk verantwoord en duurzaam kunt ondernemen in de fitnessbranche. Op die manier is het mogelijk om een steentje bij te dragen aan het milieu, door visnetten die anders in de oceaan belanden te gebruiken voor het fabriceren van fitnessapparatuur. 

BODY BIKE® heeft daarmee dé wereldprimeur!

Ga voor meer informatie naar de website
STEM

Het stemmen is afgelopen voor deze award


Dank u wel voor uw interesse
HDD Group Body Bike 95750  HDD Group Body Bike 95749  HDD Group Body Bike 95746  HDD Group Body Bike 95744  HDD Group Body Bike 95740  HDD Group Body Bike 95738  
Vind je dat HDD Group Body Bike moet winnen? Klik hier om te stemmen.